Om deze 3 redenen zou je een Skoda moeten kopen

Categorieën Nieuws

Wanneer je opzoek bent naar een kwalitatief betaalbare auto kom je al snel uit bij het auto merk Skoda. Het van oorsprong Tsjechische automerk maakt tegenwoordig onderdeel uit van de Duitse autogroep Volkswagen Group. Wanneer je modellen van Skoda dan ook vergelijkt met modellen van Volkswagen zul je veel gelijkenissen zien. Het is een auto die veel geleased wordt en is dan ook vaak als occasion terug te vinden bij de lokale dealer, Skoda Enschede is daar een voorbeeld van. Maar wat maakt het automerk Skoda nou zo goed en waarom zou je er één moeten kopen? Dat lees je in dit artikel!

Betaalbaar

Zoals we eerder al benoemden lijkt een Skoda nogal op een Volkswagen. Dit is het eigenlijk ook alleen dan een goedkope versies daarvan. In de basis zijn de auto’s dan ook vaak het zelfde. Maar waar zit het verschil dan in? Je ziet het vaak terug in het interieur. Het is allemaal net iets meer plastic en het dashboard ziet er iets minder flitsend uit. Dit doet overigens geen afbreuk aan de kwaliteit of opties die de auto bied. Daarnaast is de buitenkant vaak iets meer standaard. Geen luxe verlichting, geen lichtmetalen velgen. Maar laten we eerlijk wezen, heb je dat nou echt nodig? Wij vinden van niet, de functionaliteit veranderd er namelijk niet door. Dit alles zorgt ervoor dat de Skoda een stuk betaalbare is dan zijn broertje in de Volkswagen jas.

Rijeigenschappen

Als je denkt dat je toelegt op rijcomfort, dan heb je het mis. Bij de eerste generatie Skoda’s moest je inderdaad inleveren op rij comfort. Bij de nieuwe generaties zijn ze hier sterk in verbeterd en doet Skoda niks onder ten opzichte van en Volkswagen. Het onderstel bestaat uit een onafhankelijke voorwielophanging en een semi-onafhankelijke achterwielophanging. Dit zorgt ervoor dat de auto goed op de weg ligt. Wanneer je een iets sportiever stuurplezier wil hebben kunnen we je een RS-uitvoering aanraden. Het verschil in inhoudt van motor en het strakker afgestelde onderstel, zorgen ervoor dat je bij elk stoplicht een geduchte tegenstander bent.

Ruim

Wanneer je denkt dat er weinig ruimte in de Skoda zit, wordt je aangenaam verrast. Skoda staat erom bekend dat ze veel opbergruimte hebben. Het is dus een ideale gezinsauto. Of je nou op vakantie gaat en veel bagage mee neemt, sportassen van het elftal van je kinderen kwijt wil of je een feestje hebt en veel boodschappen moet vervoeren, de Skoda’s zijn verassend ruim van binnen.