Waarom je voor een lokale autogarage zou moeten kiezen

Categorieën Nieuws

Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de Nederlanders hun auto altijd naar dezelfde autogarage brengt. Zelf ben ik ook één van die Nederlanders. Ik woon in Enschede en de auto al jaren voor onderhoud en reparatie naar dezelfde autogarage in Enschede. Een lokale autogarage heeft zo zijn voordelen ten opzichte van de grotere dealers die niet altijd in de buurt zitten. Welke voordelen dat allemaal zijn, lees in dit artikel.

Onderhoud

Het onderhoud bij een lokale garage is vaak velen malen goedkoper dan bij de dealer. Als je er over nadenkt is dit best gek. Je zou denken dat de dealer goedkoper is omdat die rechtstreeks bij de bron kan inkopen. Toch is dit niet het geval en is de lokale autogarage vaak vele malen goedkoper. Het verschil in de kosten is niet zo zeer terug te zien in de materiaal kosten, maar meer in de arbeidskosten. Een lokale autogarage maakt hier vaak het verschil.

Materialen

Wanneer je een wat oudere auto hebt is niet altijd nodig om een officieel onderdeel van het automerk te gebruiken. Tegenwoordig zijn er genoeg universele onderdelen van goede kwaliteit. In vergelijking tot onderdelen van het merk van de auto zijn universele onderdelen vaak een stuk goedkoper. Lokale garage zitten niet vast aan merkonderdelen, daarentegen dealers wel. Hier kun je vaak heel wat euro’s besparen.

Service

Bij de dealer ziet het er vaak iets netter uit in de garage, is er een mooiere ontvangst ruimte en heb je vaak keuze hebt meerdere soorten koffie. Toch wanneer je een afspraak voor onderhoud of reparatie wilt moet je vaak lang wachten. De garage, ontvangstruimte en koffieautomaat mag dan vaak iets minder zijn bij de lokale dealer, de service is vaak wel beter. Je bent vaak snel aan de beurt en als het een klein probleem is wordt het vaak meteen opgelost. Hierdoor ben je weer snel onderweg en hoef je niet wekenlang onzeker in de auto te zitten.