Lak van de auto optimaal houden

Categorie├źn Nieuws

Het is weer zomer en dat betekent dat het ontzettend warm is buiten. Net zoals andere seizoenen wil je dat de lak op de auto mooi blijft. In deze blog worden er tips gegeven over je de lak op de auto het beste kan beschermen.

Wassen

Ook in de zomer is het ontzettend belangrijk om je auto schoon te houden. Daarom wordt het aangeraden om je auto 1 keer in de zoveel tijd te wassen. Als je je auto zo goed mogelijk wilt schoonmaken dan is het verstandig om de auto eerst voor te reinigen met een snow foam. Dit zorgt ervoor dat het meeste grove vuil van je auto wordt verwijdert voordat je begint met het wassen van de auto. Het verkleint dan ook de kans op krasjes in de auto door het wassen. Ook kan je voor het wassen van de auto de auto in sprayen met insectenreiniger. Vaak hebben mensen last van insecten op de auto doordat ze lang hebben gereden waar er veel insecten zijn.

Het wassen zelf is ook erg belangrijk voor de lak van de auto. Gebruik daarom een goede autoshampoo. Gebruik daarbij ook een microvezel spons, een wollen spons of washandschoenen zodat het vuil beter in de sponzen worden opgenomen. Was je auto dan ook altijd van boven naar beneden.

Na het wassen is er een kans dat er nog wat vuil in de lak zelf zit. Als je de lak dieper wilt reinigen breng dan een teerverwijderaar aan.

Beschermen

De auto is nu goed schoon. Er kan nu ook gestart worden met het proces om de lak van de auto te beschermen. Je kan na het wassen er ook voor kiezen om de auto te polijsten. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Het kan namelijk handmatig maar ook machinaal. Bedenk goed wat je zelf het prettigst vindt en raadpleeg een specialist als je twijfelt.

Je kan de lak van de auto goed beschermen door middel van wax en sealant te gebruiken. Je brengt allereerst de wax aan en vervolgens gebruik je de sealant. Dit wordt ook gedaan om eerder gepolijste lak beter te beschermen.

Laten doen

Weet je toch niet zeker of dat je het zelf moet doen of om het te laten doen, raadpleeg dan iemand die er meer verstand van heeft of volg een webshop autolakken. Wie weet is er een vriend of een familielid die het eerder heeft gedaan en je kan helpen. Natuurlijk zou je eventueel ook bedrijven kunnen bellen voor advies en/of hulp. Zij kunnen jou het beste advies geven over welke producten je daarbij nodig hebt. Ook zijn er gelukkig ontzettend veel filmpjes op het internet die uitleggen hoe je de lak van de auto moet beschermen.