Waarom kiezen voor autohuur Curaçao

Categorieën Nieuws

Curaçao, een Nederlands-Caribisch eiland, staat bekend om zijn stranden verscholen in baaien en uitgestrekte koraalriffen die rijk zijn aan zeeleven. De hoofdstad Willemstad heeft pastelkleurige koloniale architectuur, een drijvende Koningin Emmabrug en de met zand gevulde 17e-eeuwse Mikvé Israel-Emanuel Synagoge. Het is ook een toegangspoort tot westelijke stranden zoals Blue Bay, een populaire duiklocatie.

In deze gids delen we met u een lijst van de beste dingen om te doen en te bezoeken op Curaçao buiten een bezoek aan het pittoreske stadje Willemstad. Het piepkleine Caribische eiland Curaçao is slechts 444 km2 groot. Daarom is de beste manier om het hele eiland te zien is door een auto te huren. Afhankelijk van hoeveel tijd u aan elke attractie of strand wilt besteden, raden wij u aan een auto te huren voor één, twee of drie dagen.

Het eiland Curaçao (ook wel geschreven als Curaçao of Curaçao) ligt 67 kilometer ten oosten van Aruba, en samen met Bonaire vormen ze de eilandengroep die bekend staat als “ABC”. Volgens een plaatselijke legende zijn de felle pastelkleuren die typerend zijn voor hun huizen afkomstig van een van de eerste gouverneurs van het eiland die aan migraine leed, en de witte verf verergerde zijn pijn. Deze unieke weergave van intense kleuren zal de reiziger die in de haven aankomt verwelkomen. Curaçao verbergt echter veel voor de bezoeker die besluit het te verkennen.


Tip: https://www.autohurenopcuracao.nl/

Curaçao is een eiland dat in 1499 door de Spanjaarden is ontdekt. Het werd echter in 1634 ingenomen door de Nederlandse kroon, die er een marinebasis vestigde in de huidige hoofdstad. In alle straten en op alle pleinen zal de reiziger de Nederlandse invloed voelen, vooral in de historische gebouwen langs de kust.

De hoofdstad Willemstad, in de volksmond ook wel het Amsterdam van het Caribisch gebied genoemd, is een levendige en kosmopolitische stad met veel winkels en cafés, vooral aan de waterkant.

Vrienden, het historische centrum is door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. De straten zijn gemakkelijk begaanbaar en hoewel de temperatuur warm is, voelt het nooit verstikkend aan dankzij de constante passaatwinden.

De stad is verdeeld in twee wijken die aan weerszijden van een smal en diep kanaal liggen. U kunt deze oversteken dankzij een beroemde en historische drijvende voetgangersbrug die bekend staat als Koningin Emma (Koningin Emma).

De reiziger die zich buiten Willemstad waagt, zal ontdekken dat Curaçao met meer dan 35 vrijwel verlaten stranden vol geweldige mogelijkheden zit om te duiken en te zwemmen. Een van de meest populaire activiteiten is zwemmen met de dolfijnen.

AANKOMST OP CURACAO PER CRUISE

Cruisepassagiers komen op het eiland aan bij de verschillende pieren die in Willemstad langs de Santa Anna Baai liggen. De belangrijkste is de Mega Pier, waar de meeste grote schepen aankomen, gelegen buiten Santa Anna Bay, op slechts een paar minuten lopen van het centrum.

De andere pier bevindt zich binnen Santa Anna Bay, Mathey Wharf, aan de Otrobanda kant. De stad is verdeeld in twee centrale districten: Punda in het oosten en Otrobanda in het westen. Kleinere schepen meren aan bij de cruiseterminal van Curaçao. Beide liggen op loopafstand van de Koningin Emmabrug, die de twee kanten van de stad met elkaar verbindt. (Punda, de kant tegenover de cruiseschipdokken, heeft de belangrijkste commerciële en zakelijke gebieden).

De havenfaciliteiten op Curacao omvatten geldautomaten, wisselkantoren en toeristenbureaus, waar u gratis kaarten en advies voor praktisch vervoer kunt krijgen. Er zijn taxistandplaatsen beschikbaar buiten de haven.

Dingen om te doen op Curaçao

De bezoeker die aankomt op dit eiland van de Nederlandse Antillen, dat deel uitmaakt van de Nederlandse overzeese gebiedsdelen, zal de fascinerende hoofdstad met de typische gekleurde huizen en het historische stadscentrum uit de 17e eeuw verkennen. U kunt ook genieten van de paradijselijke stranden die baden in de Caribische Zee, waar u ongelooflijke plaatsen vindt om te duiken of watersporten te beoefenen.

Beste stranden op Curaçao

Bijna alle stranden op Curaçao liggen langs de zuidkust van het eiland. Helaas is het om tijdsredenen niet aan te raden om ze allemaal te bezoeken. De meest aanbevolen vanwege de nabijheid zouden zijn:

Mambo Beach: Gelegen naast de deur van het zeeaquarium. Het heeft alle diensten, palmbomen, en mooi wit zand, en Het is perfect voor gezinnen die zullen vinden rustig water, winkels, en diverse bars. Het heeft alle watersporten.

Blue Bay Beach: Het is een groot strand gelegen ten noordwesten van Willemstad, in de buurt van de stad San Michel. Het heeft alle diensten en is geschikt voor gezinnen.

Caracasbaai: Met dichter zand en kleine kiezels, is het trendy om te snorkelen en te duiken als onderdeel van het onderwaterpark.

Cas Abao Beach: Wit zandstrand, kristalhelder water, en palmbomen. Het heeft alle diensten. Het is ideaal voor een ontspannen stranddag.

Jan Thiel Beach: Het strand ligt in een nieuwe woonwijk ten oosten van de stad. Er is een semi-afgesloten gedeelte voor kinderen met een zwembad en een klein waterpark.