Grijs kenteken

Categorieën Nieuws

Weet jij eigenlijk nog wat een grijs kenteken is? Grote kans dat je er nog nooit één voorbij hebt zien komen op de weg. Zelfs niet als je nu in je auto stapt om een rondje door Nederland te rijden en op zoek gaat naar dit specifieke kenteken. Grijze kentekens waren jaren geleden heel normaal, maar zijn de laatste jaren al niet meer te vinden op de weg. Het is een benaming die je enkel nog in de volksmond zult horen van de mensen die het nog kennen van jaren geleden. Toendertijd was dit kenteken bedoeld voor wagens die bestemd waren voor goederenvervoer. Inmiddels zijn er minder kleurverschillen tussen de kentekens en hebben bedrijfswagens een kenteken net als de gewone auto op de weg.

Voordelen

Ook al herken je de bestelbussen voor goederenvervoer tegenwoordig niet meer aan de grijze kentekens, toch hebben deze busjes nog wel voordelen. De laadruimtes zijn namelijk specifiek ingericht voor het vervoeren van goederen en niet voor personen. Juist omdat het niet is ingericht voor personen vervoer zijn de wagens vaak ook goedkoper om aan te schaffen. Dat is een mooie meevaller voor je bedrijf, want de investeringen zijn vaak al hoog genoeg. Daarnaast zijn de belastingen die je moet betalen voor een bestelbus ook lager en kun je een bedrijfsauto verzekering afsluiten in plaats van een gewone personenauto verzekering. Overweeg je dus om een bestelwagen aan te schaffen voor je bedrijf, ga dan op zoek naar auto bestemd voor goederenvervoer met een zogenoemd grijs kenteken om zeker te zijn dat je van deze voordelen gebruik kunt maken.

Goedkoop verzekeren

Een grijs kenteken verzekeren is ook nog eens goedkoper dan een personenauto verzekeren. Nog een mooi meegenomen meevaller in de financiën. Lees je dan ook goed in in alle mogelijkheden voordat je hals over kop een verzekering afsluit die duurder is dan nodig. Bovendien zal een verkeerde verzekering uiteindelijk ook niet de dekking bieden die je nodig hebt als het mis gaat met je bestelbus. En wat is het nut van een verzekering als die uiteindelijk niet gaat uitkeren bij een ongeval of een mogelijke inbraak. Natuurlijk hoop je dat je de verzekering nooit nodig gaat hebben, maar er is niets mis met het inbouwen van wat zekerheid en een noodvoorziening. Kom je er zelf niet helemaal uit, dan zijn er tegenwoordig ook handige websites te vinden op internet die je helpen om je maandelijkse kosten voor een verzekering te berekenen. Zo zie je meteen bij welke aanbieder jij de beste dekking krijgt en tegen het laagste tarief.